Υλικά
•180ml γάλα χλιαρό
•2,5 κουτ.γλυκού ξηρή μαγιά γιώτης
•50γρ.κρυσταλλική ζάχαρη
•2 κρόκους αυγών
•1 βανίλια
•2 κουτ.σούπας βούτυρο λιωμένο (30γραμμάρια)
•ξύσμα απο ενα πορτοκάλι
•330γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις γιώτης
•1 πρεζα αλάτι
•ηλιέλαιο για το τηγάνισμα
•σταγόνες λευκές γιώτης
•σταγόνες γάλακτος γιώτης
•κουβερτούρα σοκολάτα λευκή γιώτης
•κουβερτούρα 54% κακάο γιώτης
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη και ανακατεύουμε ώσπου να διαλυθεί η μαγιά! Αφήνουμε σκεπασμένο με μεμβράνη στην άκρη για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δούμε ότι έχει αφρίσει η μαγιά.Στη συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους, τη βανίλια, το βούτυρο και το ξύσμα και ανακατεύουμε καλα να ομογενοποιηθεί το μίγμα.Προσθέτουμε το μισο αλεύρι και ανακατεύουμε με ενα κουτάλι να ενσωματωθεί καλα στο μίγμα και έπειτα το αλλο μισό! Τοποθετώ λίγο λάδι σε ένα άλλο μπολ και βαζω εκει τη ζύμη, τη σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω 30-40 λεπτά σε ζεστό μερος μεχρι να διπλασιαστεί! Αλευρώνουμε τον πάγκο και ανοίγουμε φύλλο περίπου ενα δάχτυλο, ρίχνουμε ανάμεικτες σταγόνες σοκολάτας γιώτης στη μιση πλευρά του φύλλου και διπλώνουμε το φύλλο να καλύψουμε τις σταγόνες, και με τη βοήθεια του πλαστή ανοίγουμε ξανα το φύλλο! Με ενα κουπατ, κόβουμε στογγυλα ντονατ. Τα αφήνουμε να φουσκώσουν ξανά περίπου 15 λεπτά και ετοιμάζουμε το τηγάνι με το λάδι! Τηγανίζουμε να ντονατ για περιπου 2 λεπτά και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Λιώνουμε τις κουβερτούρες σε μπεν μαρί ξεχωριστά την καθεμία και με ενα πηρούνι φτιάχνουμε σχέδια(γραμμές),
Τα ντόνατ μας ειναι έτοιμα για φάγωμα! Καλή μας όρεξη!!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ