ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Διαγωνισμός
Υλικά

1 μαργαρίνη
2 φλ. ζάχαρη (από το δεύτερο φλιτζάνι "κλέβω" λίγο, δεν το γεμίζω ως επάνω)
6 αυγά XL
1/2 φλ. αραιωμένο εβαπορέ, χλιαρό
1 φλ. κακάο ΓΙΩΤΗΣ
2 φλ. φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
1 πρέζα αλάτι
3/5 κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
3/5 κουβερτουρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:
Βάζουμε στον κάδο του μίξερ όλα τα στερεά υλικά, τις βανίλιες, το κακάο, το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αλάτι και αναδεύουμε απαλά με μία μαρίζ. Στη συνέχεια προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά: το βούτυρο, τα αυγά και το γάλα. Χτυπάμε τα υλικά για 2΄σε χαμηλή ταχύτητα και στη συνέχεια δυναμώνουμε το μίξερ και χτυπάμε στην πιο δυνατή ταχύτητα για 4΄.
Όσο διαρκεί αυτή η διαδικασία, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Aδειάζουμε το μίγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και το ψήνουμε για 50΄-55΄, μέχρι να φουσκώσει. Τσεκάρουμε αν έχει ψηθεί με ένα μαχαίρι (πρέπει να βγαίνει στεγνό). Αφήνουμε το κέικ, αφού ψηθεί, για 10΄ στη φόρμα και όταν το ξεφορμάρουμε το αφήνουμε για λίγο σε μια σχάρα.
Λιώνουμε σε χαμηλή θερμοκρασία την κουβερτούρα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι, ανακατεύοντας ελαφρά με τη μαρίζ. Περιχύνουμε το μισό κέικ. Στο ίδιο σκεύος λιώνουμε και την κουβερτούρα και περιχύνουμε το υπόλοιπο μισό κέικ.
Μπορείτε να το κόψετε και ζεστό και να το σερβίρετε με παγωτό, κρέμα γάλακτος ή άγλυκη σαντιγί. Όταν είναι ζεστό θυμίζει πολύ brownie στην υφή!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή