Υλικά
Για τα τσουρέκια:
1 1/2 φλ. γάλα
2 φακελλάκια ξερή μαγιά γιώτης
1 φλ. βούτυρο λιωμένο
1 1/2 γλ. ζάχαρη
5 αυγά
8 φλ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
1 κ.γ. μαχλέπι
1 κ.γ. κακουλέ
3 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. αλάτι
Για τη γέμιση:
1 φλ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
190 γρ. μπισκότο τριμμένο Γιώτης
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρα Γιώτης
210 γρ. καρυδόψιχα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση για να παγώσει.Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 10' και ρίχνουμε μέσα την καρυδόψιχα και το τριμμένο μπισκότο,σβήνουμε τη φωτιά κ προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού,τη βανίλια κ το κονιάκ κ τέλος τις σταγόνες κουβερτούρας. Για τα τσουρέκια ζεσταίνουμε το γάλα με 1 κ.σ. ζάχαρη,τη μαγιά κ 1 φλ αλεύρι κ ανακατεύουμε να διαλυθούν κ να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 15'. Μετά τα 15' βάζουμε στο μίγμα της μαγιάς χτυπώντας το μίγμα μας έναν έναν τους κρόκους έτσι ώστε να αποροφούντε,τη ζάχαρη,το βούτυρο κ τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα κ τα ρίχνουμε εναλλάξ με το αλεύρι.Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο με μεμβράνη για να διπλασιαστεί.Παίρνουμε κομμάτι ζύμης κ κάνουμε κορδόνια,τα ανοίγουμε σε σχήμα παραλληλόγραμμου,βάζουμε τη γέμιση κ τυλιγουμε προσεχτικά,συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπο ζυμάρι κ έπειτα ενώνουμε τα κορδόνια κ πλέκουμε πλεξούδες. Αν μας δυσκολέψει αυτή η τεχνική,ανοίγουμε 2 μεγάλα φύλλα παραλληλόγραμμου,βάζουμε τη γέμιση,τυλίγουμε κ το αφήνουμε έτσι σαν ένα μεγάλο ρολό.Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα κ τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν.Μόλις φουσκώσουν τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμόυς για 25-30' μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία !!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ