Υλικά
• 1 φαρίνα
• 2 φλιτζάνια ζάχαρη
• 250 γρ. βούτυρο
• 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
• 4-5 μεγάλα αυγά
• 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• 1 πακέτο σταγόνες σοκολάτας
• Χυμό και ξύσμα ενός πορτοκαλιού
• 2 βανίλιες
Για την επικάλυψη
• 150 γρ κουβερτούρας κακάο
• 150 γρ κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι και με ένα πινέλο αλείφουμε τη φόρμα ή το ταψί μας.
Στη συνέχεια χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά μέχρι να γίνει ενιαία μάζα.
Σταδιακά προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά και συνεχίζουμε όπως πριν, το χτύπημα με το μίξερ.
Προσθέτουμε το αλεύρι, τις βανίλιες, χτυπάμε και άλλο με το μίξερ, και ακολούθως, ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ,το γάλα,το χυμό και το ξύσμα πορτοκαλιού καθώς και το φακελάκι με τις σταγόνες κουβερτούρας κακάο.
Χτυπάμε καλά μέχρι το μείγμα να γίνει πολύ ομοιογενές.
Αλευρώνουμε το ταψάκι ή τη φόρμα μας και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε φούρνο στους 170 C για 45 λεπτά και είναι έτοιμο το κέικ σοκολάτας.
Εκτέλεση κουβερτούρας για επικάλυψη:
Μέχρι να κρυώσει το κέικ, ετοιμάζουμε τη κουβερτούρα.
Σε κατσαρολάκι με χοντρό πάτο βάζουμε την κρέμα γάλακτος. Μόλις πάρει βράση αποσύρουμε απ’ τη φωτιά και προσθέτουμε την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομμάτια.
Ανακατεύουμε με το σύρμα, μέχρι να γίνει λείο το μίγμα. Το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του και να πήξει ελαφρώς.
Περιχύνουμε το γλάσο πάνω στο κέικ…και ετοίμο το ΄΄Κέικ Σοκολαπόλαυσης΄΄.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ