ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Διαγωνισμός
Υλικά

300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ. ζάχαρη άχνη
1 πρέζα αλάτι
1 κ.σ. βοτκα (χωρίς γεύση)
1 αυγό
1 κρόκο αυγού
125 γρ. κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
1 κρέμα ζαχαροπλαστικής (βανίλια) ΓΙΩΤΗΣ
300 γρ. φρούτα του δάσους
300 ml γάλα
100 ml κρέμα γάλακτος
1 συρόπι σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:
Για τη ζύμη:
Ξεκινάμε προσθέτοντας σε ένα μπολ το αλεύρι την ζάχαρη άχνη το παγωμένο βούτυρο και το αλάτι, ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί και στη συνέχεια προσθέτουμε το αυγό και τη βότκα δουλεύουμε το μείγμα να δέσει και να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
Τυλίγουμε τη ζύμη με διάφανη μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο να ξεκουραστεί για 1 ώρα.
Απλώνουμε μία λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι στη συνέχεια ανοίγουμε λίγο με τα χέρια μας την παγωμένη ζύμη και τη βάζουμε πάνω στη λαδόκολλα την πασπαλίζουμε με αλεύρι και την ανοίγουμε καλά με έναν πλάστη.
Αφαιρούμε τη λαδόκολλα, τυλίγουμε τη ζύμη στον πλάστη και μεταφέρουμε σε μία βουτυροαλευρωμένη ταρτιέρα διαμέτρου 28 εκ.
Κόβουμε τη ζύμη που περισσεύει και συμπληρώνουμε στα σημεία που υπάρχουν κενά , με ένα πιρούνι τρυπάμε τη βάση της ζύμης σε πολλά σημεία.
Απλωνουμε μια μεμβράνη και βάζουμε όσπρια για βάρος διπλώνουμε τις άκρες της μεμβράνης προς τα μέσα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160ο C στον αέρα για 30 λεπτά.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, βγάζουμε το βάρος και ξαναβάζουμε στον φούρνο για 20 λεπτά ώστε να ψηθεί.
Αφαιρούμε από τον φούρνο, αλείφουμε όλη την επιφάνεια της τάρτας με έναν κρόκο αυγού αραιωμένο σε 1 κ.σ. νερό και ψήνουμε στους 160ο C για άλλα 2 λεπτά μέχρι να χρυσαφίσει.
Αφαιρούμε από τον φούρνο και αφήνουμε 20 λεπτά να κρυώσει.
Λιώνουμε τη κουβερτούρα σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσει μόλις είναι έτοιμη την απλώνουμε καλα στη ζύμη σαν στρώση και τη τοποθετούμε στο ψυγείο.

Για τη γέμιση:
Κόβουμε τα φρούτα σε μικρά κυβάκια και τα αφήνουμε σε ένα σουρωτύρι να στραγκίξουν λίγο απο τα υγρά τους αν δεν βρούμε φρέσκα παίρνουμε κατεψυγμένα.
Σε ένα μίξερ χτυπάμε τη κρέμα ζαχαροπλαστικής γιώτης 300 ml γάλα και 100 ml κρέμα γάλακτος μέχρι να σφύξει το μίγμα, βάζουμε μέσα τα φρούτα εκτος απο μια κουταλια της σούπας που κρατάμε για το στόλισμα.
Γεμίζουμε τη τάρτα με το μείγμα και το απλώνουμε καλα και ομοιόμορφα στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τα φρούτα που κρατήσαμε για να στολίσουμε και τοποθετούμε στο ψυγείο μετα απο μία ώρα μπορούμε να βάλουμε το συρόπι σοκολάτας το οποίο είχαμε επίσης στο ψυγείο και η τάρτα μας είναι έτοιμη.

Καλή σας όρεξη και καλές δημιουργίες!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή