Υλικά
1 βάση για τούρτα με γεύση σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
Για τη μους σοκολάτας:
100 γρ. γάλα
100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
150 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
300 γρ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
Για το ζελέ μπανάνα:
1 φακελάκι ζελέ μπανάνα ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. νερό
Για το γαρνίρισμα:
κακάο ΓΙΩΤΗΣ
κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε πρώτα με το ζελέ. Ρίχνουμε το περιεχόμενο του φακέλου σε ένα μπολ και στη συνέχεια ζεσταίνουμε το νερό (όχι να βράσει). Μόλις ζεσταθεί αρκετά το νερό, το ρίχνουμε στο μπολ και ανακατεύουμε καλά μέχρι να διαλυθεί η σκόνη. Αδειάζουμε το παρασκεύασμα σε μπολάκια παγωτού και τα βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να παγώσει το ζελέ. Για τη συνταγή μας θα χρειαστούμε ένα μπολάκι. Για να ξεφορμάρεται πιο εύκολα το ζελέ, μέσα στα μπολάκια βάζουμε μεμβράνη.
Μόλις παγώσει το ζελέ, ξεκινάμε με τη μους σοκολάτας.
Σε μπεν μαρί λιώνουμε τις κουβερτούρες. Μέχρι να λιώσουν, βράζουμε το γάλα ανακατεύοντας συνέχεια και προσέχοντας να μην φουσκώσει. Μόλις βράσει το γάλα το ρίχνουμε στις λιωμένες κουβερτούρες και ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί. Στη συνέχεια χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, είτε με μίξερ είτε με ραβδομπλέντερ μέχρι να πήξει και να γίνει σαντιγί. Μόλις κρυώσει λίγο το μείγμα με τις κουβερτούρες ρίχνουμε τη σαντιγί σε δόσεις, ανακατεύοντας κάθε φορά με απαλές κινήσεις με μία σπάτουλα (μαρίζ) μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Σε μια μπασίνα μεταλλική ή οποιοδήποτε άλλο σκεύος, διαμέτρου περίπου 20εκ. και ύψους περίπου 12εκ., βάζουμε εσωτερικά μεμβράνη σε σχήμα σταυρού. Αυτό το κάνουμε για να ξεφορμάρεται το γλυκό μας πιο εύκολα.
Μέσα στην μπασίνα, ρίχνουμε τη μους σοκολάτας. Στη συνέχεια ξεφορμάρουμε το ζελέ που έχει παγώσει, αφαιρώντας τη μεμβράνη, και το βυθίζουμε στη μους σοκολάτας.
Τέλος κόβουμε τη σοκολατένια βάση τούρτας σε κύκλο με διάμετρο λίγο μικρότερη της μπασίνας μας, και την τοποθετούμε πάνω στη μους σοκολάτας.
Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να παγώσει καλά. Μόλις παγώσει το γλυκό μας, το ξεφορμάρουμε ανάποδα σε ένα πιάτο και αφαιρούμε τη μεμβράνη.
Πασπαλίζουμε με κακάο και βάζουμε από πάνω σταγόνες γάλακτος.
Καλή επιτυχία
Tip 1: Για να κολλήσει η μεμβράνη σε πλαστικό μπολ, το βρέχουμε λίγο με τα χέρια μας ή με ένα πινέλο
Tip 2: Η κρέμα γάλακτος πρέπει να είναι παγωμένη για να πήξει και να γίνει σαντιγί
Tip 3: Δεν αναμειγνύουμε τη σαντιγί με το ζεστό μείγμα με τις κουβερτούρες και το γάλα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μας "κόψει". Πρέπει το μείγμα να έχει κρυώσει λίγο
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ