Υλικά
1 πακέτο τριμμένο μπισκότο Γιώτης
100 γρ. βούτυρο πλάκα
1 ζαχαρούχο γάλα
2-3 μπανάνες
1 πακέτο garni ζαχαροπλαστικής,γεύση βανίλια Γιώτης
2 φλυτζάνια γάλα
Εκτέλεση:
ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ :
Σιγοβράζουμε το ζαχαρούχο γάλα για 3 ώρες με κλειστό κουτί μέσα σε μια κατσαρόλα με νερό.Το κουτί πρέπει να είναι καλυμμένο με νερό σε όλη τη διάρκεια του βρασμού.Μετά το τέλος του βρασμού το αφήνουμε να κρυώσει πριν το ανοίξουμε.Με αυτόν τον τρόπο φτιάχνουμε την καραμέλα μας.Εναλλακτικά κυκλοφορεί στο εμπόριο έτοιμο καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλο,έτοιμο γα χρήση.
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΥΚΟ:
Με τα παραπάνω υλικά φτιάχνουμε 7-8 μερίδες ανάλογα τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσουμε.Χρησιμοποιούμε ό,τι είδους σκεύος θέλουμε.Εγώ χρησιμοποίησα ποτήρια κρασιού και μπολ σερβιρίσματος παγωτού.Μέσα στο μούλτι βάζουμε το τριμμένο μπισκότο και το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα.Στη συνέχεια χωρίζουμε αυτή τη μάζα σε 7-8 ποσότητες και τις απλώνουμε στα ποτηράκια μας.Αφού απλώσουμε τις βάσεις από μπισκότο ανοίγουμε την καραμέλα και την απλώνουμε πάνω από το μπισκότο.Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες μέτριου πάχους και τις βάζουμε πάνω από την καραμέλα μέχρι να την καλύψουμε.Βάζουμε σε ένα μπολ ή στο μίξερ τα 2 φλ. γάλα και αδειάζουμε το περιεχόμενο των δύο φακέλων garni.Χτυπάμε για 5 λεπτά με το κανονικό μίξερ ή το μίξερ χειρός.Σε περίπτωση που δεν έχουμε μίξερ χτυπάμε με το σύρμα μόνοι μας μέχρι η σαντιγί να στέκεται.Απλώνουμε τη σαντιγί μας πάνω από τις μπανάνες μέχρι να καλυφθούν.Χρησιμοποιούμε όλη την ποσότητα.Στο τέλος άμα θέλουμε γαρνίρουμε με λίγο τριμμένο μπισκότο Γιώτης,μπανάνες ή και με ολόκληρα κομμάτια μπισκότου.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ