Υλικά
Για τα cupcakes
150 gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150 gr κρυσταλλική ζάχαρη
150 gr φαρίνα ΓΙΩΤΗΣ
3 αυγά (χτυπημένα)
1 κουταλιά της σούπας γάλα
1 σακουλάκι σταγόνες σοκολάτα φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
1-2 κ.γ. σκόνη από ζελέ φράουλα ΓΙΩΤΗΣ
Για το frosting
250 gr ζαχαρη άχνη
200gr βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
125 gr λευκή κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
50 ml νερό
Για τη διακόσμηση
χρωματιστή τρούφα
Εκτέλεση:
Για τα cupcakes
1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
2. Σε μπεν μαρι λιώνουμε τις σταγόνες σοκολάτα φράουλα
2. Ανακατεύουμε στο μίξερ το βούτυρο και την κρυσταλλική ζάχαρη μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιόμορφο σαν αφρός.
3. Ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά και το αλεύρι εναλλάξ στο μείγμα.
4. Προσθέτουμε το γάλα και τη λιωμένη σοκολάτα φράουλα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
5. Τέλος προσθέτουμε τη σκόνη ζελέ για να τους δώσουμε ροζ χρώμα (1-2 κουταλάκια του γλυκού ανάλογα το πόσο έντονο θέλουμε να είναι το χρώμα)
5. Μόλις το μείγμα είναι έτοιμο,τοποθετούμε χαρτάκια για cupcakes στη φόρμα με τις θήκες για cupcakes και γεμίζουμε τα 2/3
6. Ψήνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα χρυσό χρώμα στην επιφάνεια.
7. Βγάζουμε τα cupcakes από τον φούρνο και αφήνουμε να κρυώσουν.
Για το frosting
1. Σε μπεν μαρι λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα
2. Αρχίζουμε να ανακατεύουμε σε ένα μπολ το βούτυρο με την άχνη ζάχαρη.
3. Προσθέτουμε το νερό και τη λιωμένη σοκολάτα και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να γίνει το μείγμα ελαφρύ και κρεμώδες.
Για τη διακόσμηση
Μόλις κρυώσουν τα cupcakes βάζουμε το frosting σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και το τοποθετούμε στην επιφάνειά τους κυκλικά από έξω προς τα μέσα.
Τέλος διακοσμούμε με τη χρωματιστή τρούφα
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ