Υλικά
Για την Ζύμη
3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
3 κ.σ. κακάο ΓΙΩΤΗΣ
1/2 κ.γ αλάτι
2 κ.γ ζάχαρη
1 φλιτζάνι βούτυρο ( 250 γρ. )
2 κρόκους αυγών (μεσαίου μεγέθους)
1/2 φλιτζάνι παγωμένο νερό
Για την Γέμιση
3 αυγά
3/4 φλιτζάνιου ζάχαρη
200 γρ. φουντούκια ψιλοκομμένα
200 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ χοντροκομμένη
Για την Γαρνιτούρα
120 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
2 κ.σ. νερό
1 κ.σ. βούτυρο
Για την Σαντιγύ
1 Φάκελο GARNI με γεύση βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
1 φλιτζάνι κρύο γάλα
Εκτέλεση:
Για την Ζύμη
Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και αφού μαλακώσει το κόβουμε σε μικρά τετραγωνάκια.
Έπειτα αναμιγνύουμε το αλεύρι , το κακάο, το αλάτι και την ζάχαρη. Προσθέτουμε μετά το βούτυρο και δουλεύουμε το μίγμα ώσπου να δέσει . Στην συνέχεια προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, το νερό και ζυμώνουμε το μίγμα ελαφρά με τα χέρια μας ώσπου η ζύμη μας να ομογενοποιηθεί . Την κάνουμε μία μπάλα την τυλίγουμε σε διαφανής μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά περίπου. Την ανοίγουμε με τον πλάστη και την στρώνουμε σε φόρμα τάρτας .
Για την Γέμιση
Τοποθετούμε σε ένα βαθύ μπολ τα αυγά και τη ζάχαρη. Χτυπάμε το μίγμα για 4 λεπτά και προσθέτουμε τα φουντούκια . Ανακατεύουμε το μίγμα καλά και το απλώνουμε πάνω από την ζύμη. Τέλος ρίχνουμε ομοιόμορφα τα κομμάτια κουβερτούρας σε όλη την επιφάνεια. Την ψήνουμε για 42 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Για την γαρνιτούρα
Λιώνουμε σε μπεν-μαρί τη σοκολάτα. Προσθέτουμε το νερό και το βούτυρο και όταν η πίτα μας έχει κρυώσει τη γαρνίρουμε με την σοκολάτα.
Για την Σαντιγύ
Χτυπάμε την σαντιγύ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ΓΙΩΤΗΣ και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει. Σερβίρεται πάνω από την πίτα μαζί με τριμμένο φουντούκι και δίνει μία μοναδική γεύση στην πίτα .
TIP:
Δέκα λεπτά πριν την βγάλουμε την πίτα από το φούρνο την αλείφουμε με ένα πινελάκι με ασπράδι αυγού .
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ !
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ