Υλικά
500γρ βουτυρο
250γρ ζαχαρη
500γρ φαρινα κοκκινη γιωτης
200γρ αλευρι για όλες τισ χρήσεις γιωτις
7 μετρια αυγα
1 φακελάκι μπεικιν γιωτης
4 σοκολάτες κουβερτούρα γιωτης
20γρ αρωμα βανιλιας
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βουτυρο ρίχνουμε την ζάχαρη και ένα ένα τα αυγά. Συνεχιζουμε το χτυπημα για 3'.Προσθέτουμε την Φαρίνα, το Αλευρι για ολ τις χρήσεις το μπεικιν και την βανιλια Βάζουμε το μιγμα σε ταψι βουτυρωμενο και αλευρομενο.Καρφώνουμε πάνω του ενελλάξ την κουβερτούρα (κομμένη σε μικρα κομματια) με το αμυγδαλο(ξεφλουδισμενο και κομμένο στην μεση) Ψηνουμε σε μετρια προθερμασμένο φούρνο 1ωρα. Αφου κρυωσει ριχνουμε το συροπι που εχουμε φτιαξει αφου βρασουμε 3 νεροποτυρα ζαχαρη με 3 νεροποτυρα νερο και αρωμα βανιλιας
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ