Υλικά
2 φλιτζάνια λευκή ζάχαρη
1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φλ. τσαγιού σκόνη κακάο
1 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 1/2 κ.γ. μαγειρική σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
1 φλ. τσαγιού γάλα
1/2 φλ. τσαγιού λάδι
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι βραστό νερό
σπορελαιο
σαντυγι
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα στέρεα υλικά δηλ. τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπεϊκιν πάουντερ, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι. Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά με ένα πηρούνι. Με ένα μίξερ χειρός, σε μέτρια ταχύτητα, χτυπάτε το μείγμα του μπολ και προσθέτετε σταδιακά το γάλα, το λάδι και τη βανίλια και συνεχίζετε το χτύπημα για 2 λ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά. Τέλος προσθέστε το βραστό νερό και χτυπάτε για 20 δευτερόλεπτα ακόμα απλώς να ενσωματωθεί. Χύνετε το υγρό μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 35 λ. Βγάλτε από το φούρνο και αφήνετε να κρυώσει. Εκοψα στα δυο το κεικ ωστε να βαλω μεσα τη μιση σαντυγι που ανακατεψα με σοκολατα σε μπεν μαρί , και την υπολοιπη ασπρη σαντυγι την απλωσα απο πανω.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ