ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
ΠΟΛΥΧΡΩΜΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΠΕΙΡΑΣΜΟΣ
Διαγωνισμός
Υλικά

Υλικά για το κέικ
-2 φλυτζάνια ζάχαρη
-1 3/4 φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
-3/4 φλυτζανι κακάο ΓΙΩΤΗΣ
-1 ½ κ.γ. μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
-1 ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
-1 κ.γ. αλάτι
-2 βανίλιες
-2 αβγά
-1 φλυτζάνι γάλα
-½ φλυτζάνι λάδι
-1 φλυτζάνι βραστό νερό
Για την γκανάζ
-200ml κρέμα γάλακτος
200γρ. σταγόνες κουβερτούρας ΓΙΩΤΗΣ
30γρ. μέλι
Για το πασπάλισμα
Πολύχρωμη τρούφα ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:
1) Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. (Εγω χρησιμοποιώ στρογγυλό ταψίκαι το φτιάχνω σαν τούρτα)
2) Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τη ζάχαρη, το αλεύρι, το κακάο, το μπέικιν, τη σόδα, το αλάτι και τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
3) Προσθέτουμε τα αβγά, το γάλα, το λάδι και ανακατεύουμε με το μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για 2'.
4) Τέλος προσθέτουμε το βραστό νερό και ανακατεύουμε.Το μείγμα θα είναι πολύ νερουλό, μη σας πειράξει, έτσι πρέπει να είναι.
5) Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε για 50-70 λεπτά ή μέχρι το μαχαίρι ή η οδοντογλυφίδα να βγαίνουν καθαρά.
6)Βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε για 10' να κρυώσει κάπως πάνω σε σχάρα. Μετά ξεφορμάρουμε σε πιατέλα και αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
Φτιαχνουμε την γκανάζ.
1)Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος μέχρι το σημείο πριν βράσει.
2)Σε ενα μπωλ βάζουμε τις σταγόνες κουβερτούρας και το μελι.
3)Αδειάζουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και ανακατέυουμε με μια σπατουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Μόλις κρυώσει λίγο η γκαναζ περιχύνουμε το κεικ μας και τέλος πασπαλίζουμε με την τρούφα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης