ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Σοκοαπόλαυση
Διαγωνισμός
Υλικά

5 αβγά
2 κούπες ζάχαρη
3,5 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι baking powder
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κούπα γάλα φρέσκο
2 βανίλιες
1 κουβερτούρα σε κομμάτια
1 κούπα τριμμένο μπισκότο Γιώτης
Σιρόπι σοκολάτα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σ’ ένα μπόλ.
Προσθέτουμε τις βανίλιες και το baking powder.
Χωρίζουμε τ’ ασπράδια απ’ τους κρόκους.
Χτυπάμε στο μίξερ τ’ ασπράδια με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τους κρόκους. Ρίχνουμε επίσης το ελαιόλαδο.
Στη συνέχεια χαμηλώνουμε τη ταχύτητα του μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα. Δεν χρειάζεται πολύ χτύπημα.
Στο τέλος ρίχνουμε τα κομμάτια της κουβερτούρας και το τριμμένο μπισκότο.
Βουτυρώνουμε κι αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για κέηκ.
Ρίχνουμε το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45’ στους 180 βαθμούς Κελσίου. Βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα καταλαβαίνουμε αν έχει ψηθεί.
Μόλις το βγάλουμε απ’ το φούρνο περιχύνουμε με το σιρόπι σοκολάτας!
Καλή σας απόλαυση!!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης