Υλικά
200γρ Βούτυρο
250γρ Άλευρι γ.ο.χ. ΓΙΩΤΗΣ
150γρ Καστανή ζάχαρη
100γρ κρυσταλλική ζάχαρη
1 Αυγό και 1 κρόκο
1/2 κ.τ.γ. Σόδα
1/2κ.τ.γ. Αλάτι
2 Βανιλίνες
100γρ Κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
100γρ σοκολάτα λευκή σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
100 γρ κουβερτούρα γάλακτος σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση:
Λιώνουμε τα 160γρ βούτυρο (απο τα 200γρ). Μόλις λιώσει τελείως το βούτυρο ριχνούμε το υγροποιημένο βούτυρο σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα 40 γρ στερεού βουτύρου και ανακατεύουμε μεχρι να γίνει λίγο πιο στερεό το μείγμα μας.
Έπειτα προσθέτουμε την κρυσταλλική και την καστανή ζάχαρη -στο μείγμα που έχουμε το βούτυρο- και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν τα υλικά..Τότε προσθέτουμε στο μείγμα μας τον αυγό και τον κρόκο και ανακατεύουμε. Έπειτα αφήνουμε το μείγμα μας για τρια λεπτα(με αυτον τον τροπο επιτυγχάνουμε ενα καλυτερο γευστικό και οπτικό αποτέλεσμα) και επαναλαμβάνουμε αυτην την διαδικασία αλλες τρεις φορές(δηλαδη ανακατεύουμε για ενα λεπτο και έπειτα αφήνουμε το μείγμα μας τρια λεπτα να ξεκουραστεί).
Σε ενα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλεύρι τις βανίλιες την σόδα και τέλος το αλάτι. Ανακατεύουμε λιγο τα υλικά να ομοιγενοποηθούν και αφήνουμε στην άκρη.
Έχοντας τελειώσει την διαδικασία στο μείγμα με τα αυγά προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλα να εξαφανιστεί τελείως το αλεύρι. Τελος ρίχνουμε ολες τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύουμε να πάνε παντού.
Τότε πλάθουμε σε μπαλάκια (κατα προτίμηση όχι πολύ μεγάλα γιατι φουσκώνουν ΠΟΛΥ στο ψήσιμο).
Εφόσον εχουμε πλάσει τα μπισκότα μας τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς κελισίου για 10- 14 λεπτά.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ