ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Διαγωνισμός
Υλικά

Συστατικά

Υλικά για την βάση
• 250 γρ. μπισκότα με κακάο
• 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

Υλικά για την κρέμα σοκολάτα
• 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
• 400ml Γάλα (2 και 1/4 κούπες)
• 1 φακελάκι Σοκολάτα ΛΕΥΚΗ σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

Υλικά για την κρέμα βανίλια
• 1 φακελάκι κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
• 400ml Γάλα (2 και 1/4 κούπες)
• 1 φακελάκι κουβερτούρα ΓΑΛΑΚΤΟΣ σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ

• σιρόπι Βύσσινο και ελάχιστη Σοκολάτα κουβερτούρα για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:
Για τη βάση μπισκότου
• Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
• Παίρνουμε τα μπισκότα και τα ρίχνουμε στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια & χτυπάμε μέχρι να γίνουν σκόνη.
• Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο και το σκεπάζουμε με μεμβράνη. Το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων στα 800 watt μέχρι να λιώσει (30’’)
• Αφού λιώσει το προσθέτουμε στα μπισκότα και χτυπάμε ξανά για 30’’ μέχρι να απορροφηθεί το βούτυρο. Αδειάζουμε το μείγμα με τα μπισκότα σε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση και απλώνουμε το μείγμα στον πάτο (Χωρίς να κάνουμε τοιχώματα, διότι η βάση του γλυκού πρέπει να είναι επίπεδη)
• Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά μέχρι να δέσει το μπισκότο.
• Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει καλά,

Για την κρέμα σοκολάτα
• Τοποθετούμε στο μπολ του μίξερ 400 ml γάλα και έπειτα το φακελάκι της κρέμας ζαχαροπλαστικής σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ
• Χτυπάμε καλά για 5 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει,
• Έπειτα βγάζουμε από το μίξερ την έτοιμη κρέμα και ρίχνουμε το φακελάκι με τις σταγόνες λευκής σοκολάτας μέσα στο μείγμα.
• Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα για να μη ξεφουσκώσει το μείγμα
• Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων μέσα στη φόρμα.
• Βάζουμε την φόρμα για 10 λεπτά στο ψυγείο για να δέσει το μείγμα με τα μπισκότα.

Για την κρέμα βανίλια
• Τοποθετούμε στο μπολ του μίξερ 400 ml γάλα και έπειτα το φακελάκι της κρέμας ζαχαροπλαστικής βανίλιας ΓΙΩΤΗΣ
• Χτυπάμε καλά για 5 λεπτά σε μέτρια προς υψηλή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει,
• Έπειτα βγάζουμε από το μίξερ την έτοιμη κρέμα και ρίχνουμε το φακελάκι με τις σταγόνες σοκολάτας γάλακτος μέσα στο μείγμα.
• Ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα για να μη ξεφουσκώσει το μείγμα
• Στρώνουμε την κρέμα πάνω από τη βάση των μπισκότων μέσα στη φόρμα.
• Βάζουμε την φόρμα στο ψυγείο για 10 λεπτά μέχρι μέχρι να δέσουν οι κρέμες με τα μπισκότα

• Βγάζουμε την φόρμα από το ψυγείο
• Ξεφορμάρουμε
• Ρίχνουμε σιρόπι βύσσινο για γαρνίρισμα και τρίβουμε ελάχιστη σοκολάτα κουβερτούρα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης