Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΪΜΑΚΙ :
1 ΚΟΥΤΙ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ
Ι ΚΟΥΤΙ ΣΑΝΤΙΓΥ ΓΙΩΤΗΣ CREME
1 ΚΟΥΤΙ ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ
ΜΑΣΤΙΧΑ 1 κουτ. γλ.
ΣΑΛΕΠΙ 12 γρ.
ΖΑΧΑΡΗ 50 γρ.
ΝΕΡΟ 100ml
ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΒΥΣΣΙΝΟ
ΣΙΡΟΠΙ ΓΙΩΤΗΣ ΒΥΣΣΙΝΟ
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ ΚΑΝΤΑΪΦΙΟΥ:
1 ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΝΤΑΙΦΙ 500γρ.
250 γρ. ΒΟΥΤΥΡΟ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
700 γρ. ΖΑΧΑΡΗ
500 γρ. ΝΕΡΟ
Εκτέλεση:
ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ :
ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΙΑ 1 ΩΡΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ, ΤΟ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΣΤΟ ΜΙΞΕΡ ΠΡΩΤΑ ΤΗ ΣΑΝΤΙΓΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΑΦΡΑΤΕΨΕΙ. ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΕΒΑΠΟΡΕ ΓΑΛΑ. ΧΤΥΠΑΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΜΕ ΤΗ ΜΑΣΤΙΧΑ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΣΚΟΝΗ. ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΜΕ 100 ml ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΒΡΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΑΛΕΠΙ. ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΖΑΧΑΡΗ-ΜΑΣΤΙΧΑ ΣΤΟ ΣΑΛΕΠΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟΥ ΠΑΓΩΤΟΥ. ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΓΩΤΟ ΣΕ ΔΟΧΕΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΨΥΞΗ. ΑΝΑ 2 ΩΡΕΣ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΦΡΑΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ 3-4 ΦΟΡΕΣ.
ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΩΛΙΕΣ ΚΑΝΤΑΪΦΙΟΥ :
ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΝΤΑΪΦΙ ΣΕ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΔΩΜΑΤΙΟΥ ΓΙΑ 30 ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΦΤΙΑΧΝΟΝΤΑΣ ΦΩΛΙΕΣ. ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΛΙΩΜΕΝΟ ΒΟΥΤΥΡΟ ΚΑΙ ΨΗΝΟΥΜΕ ΣΕ ΠΡΟΘΕΡΜΑΣΜΕΝΟ ΦΟΥΡΝΟ ΣΤΟΥΣ 180 C ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΧΡΥΣΟ ΧΡΩΜΑ. ΤΟ ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΡΥΟ.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ : ΒΑΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΡΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΠΑΡΕΙ ΒΡΑΣΗ ΤΟ ΜΙΓΜΑ ΤΟ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΦΩΤΙΑ.
ΒΑΖΟΥΜΕ 1 ΜΠΑΛΑ ΠΑΓΩΤΟ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΦΩΛΙΑ ΚΑΙ ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΒΥΣΣΙΝΑ ΚΑΙ ΣΙΡΟΠΙ ΒΥΣΣΙΝΟ ΓΙΩΤΗ.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ