Υλικά
(για 8 άτομα - για μια ταρτιέρα ή στρογγυλή φόρμα κατά προτίμηση με αποσπώμενα τοιχώματα διαμέτρου 24 εκ. )
285 γρ. τριμμένο μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ ( 1 1/2 φακελάκι)
125 γρ. βούτυρο
125 γρ. κουβερτούρα 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. κουβερτούρα γάλακτος ΓΙΩΤΗΣ
250 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
για το γαρνίρισμα:
50 γρ. κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ (1/2 φακελάκι)
φρούτα της αρεσκείας μας (φράουλες, βατόμουρα, σμέουρα...) προαιρετικά
Εκτέλεση:
Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
Ρίχνουμε το τριμμένο μπισκότο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό σε μια ταρτιέρα ή σε στρογγυλή φόρμα διαμέτρου 24 εκ. και πατάμε καλά για να σχηματίσουμε τη βάση και τα τοιχώματα της τάρτας. Βάζουμε την φόρμα μας στο ψυγείο.
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά την κρέμα γάλακτος. Λίγο πριν βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε μέσα στο κατσαρολάκι τις σοκολάτες τις οποίες έχουμε κόψει σε μικρά κομμάτια. Αφήνουμε για 1 λεπτό και στη συνέχεια ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα σιλικόνης.
Βγάζουμε τη φόρμα από το ψυγείο και ρίχνουμε την κρέμα σοκολάτας που έχουμε ετοιμάσει πάνω στη βάση της τάρτας.
Βάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 1/2 ώρα για να κρυώσει η κρέμα πριν γαρνίρουμε με τις νιφάδες κουβερτούρας (και τα φρούτα έαν χρησιμοποιήσουμε).
Ξαναβάζουμε την τάρτα μας στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες πριν σερβίρουμε.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ