Υλικά
* 1 Συσκευασία βάση τούρτας σοκολάτα Γιώτης
* 1 Γιώτης creme
* 1 Φακελάκι Garni ζαχαροπλαστικής Γιώτης βαλίνια μάζι με 200 γραμ φρέσκο γάλα
* 200 γραμ. γάλα ζαχαρούχο
* 1,5 κ.σ κακάο Γιώτης
Υλικά για κρέμα με βύσσινα
* 1 Κουτί κομπόστα βύσσινο (425 γραμ.)
* 1/2 κ.γ κανέλα
* 3 κ.σ ζάχαρη
* 2 κ.σ κορν φλαουερ
Υλικά για σιρόπι
* 150 γραμ νερό
* 75 γραμ ζάχαρη
* 1 κ.σ κονιάκ
Υλικά για διακόσμηση
* 1 Κουβερτούρα Γιώτης τριμμένη
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε με το σιρόπι.Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη.
Όταν πάρουν μια βράση κατεβάζουμε απ τη φωτιά και ρίχνουμε το κονιάκ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα βύσσινου.Σουρώνουμε τα βύσσινα και βάζουμε το σιρόπι τους σε μία κατσαρόλα.
Προσθέτουμε την κανέλα, τη ζάχαρη και το κόρν φλάουρ.
Βάζουμε σε δυνατή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια ώσπου να πήξει.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα βύσσινα (κρατάμε μερικά βύσσινα για το στόλισμα της τούρτας).
Αφήνουμε να κρυώσει και αρχίζουμε να φτιάχνουμε την κρέμα. Χτυπάμε στο μίξερ την Γιώτης creme (αφού την έχουμε βάλει για μια ώρα στο ψυγείο)μαζί με το ζαχαρούχο μέχρι ν αφρατέψει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το γάλα μαζί με το garni Γιώτης. Ξεκινάμε το στήσιμο της τούρτας. Σιροπιάζουμε την πρώτη βάση τούρτας, ρίχνουμε τη μισή κρέμα βύσσινου κ στη συνέχεια στρώνουμε το 1/3 της κρέμας. Τρίβουμε λίγη κουβερτούρα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία κ με τη 2η βάση με τη μόνη διαφορά ότι ρίχνουμε στην κρέμα το κακάο. Βάζουμε την τρίτη βάση τούρτας. Τη σιροπιάζουμε κ στη συνέχεια αρχίζουμε να διακοσμούμε με την υπόλοιπη κρέμα, την τριμμένη κουβερτούρα κ τα βύσσινα που κρατήσαμε στην αρχή.
Καλή επιτυχία!!!!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ