Υλικά
Για τη βάση και τα ενδιάμεσα στρώματα :
-Παντεσπάνι για τούρτες Γιώτης
Για το σιρόπι στα παντεσπάνια :
-75 ml γάλα
-2 κ.σ. μέλι ελατίσιο
-2 κ.σ. κονιάκ άγριου βύσσινου
Για τη σοκολατένια κρέμα :
-1 & 1/2 λίτρο γάλα
-150 γρ. ζάχαρη
-140 γρ. κόρν φλαουρ
-200 γρ. βούτυρο
-300 γρ. κουβερτούρα Γιώτης
-1 βανίλια
Για την κάλυψη από πάνω :
-Κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης
-500 ml γάλα
-Βιολογικά φουντούκια απ την Αργιθέα Καρδίτσας
Για την διακόσμηση
-Καραμελωμένα βιολογικά φουντούκια
-Κακάο Γιώτης
-Σταγόνες σιροπιού praline dream Γιώτης
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβω την κουβερτούρα και το βούτυρο. Βάζω σε κατσαρόλα το γάλα ( το ένα λίτρο), τη ζάχαρη και τη βανίλια και ανακατεύω εωσότου διαλυθεί η ζάχαρη. Κρατάω το 1/2 λίτρο του γάλακτος για να αραιώσω το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα και διαλυθεί τελείως η ζάχαρη ρίχνω το κορν φλάουρ και ανακατεύω γρήγορα με σύρμα σε δυνατή φωτιά εωσότου δέσει ελαφρώς η κρέμα μου . Αποσύρω απ τη φωτιά και ρίχνω την κουβερτούρα με το βούτυρο και ανακατεύω να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αφήνω την κρέμα στο ψυγείο για να δέσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Αργότερα χτυπάω με μίξερ την κρέμα ζαχαροπλαστικής προσθέτοντας 500 ml γάλα. Όταν δέσει ρίχνω λίγα θρυμματισμένα φουντούκια.
Βάζω σε μικρό κατσαρολάκι τα υλικά για το σιρόπι με το οποίο θα νοτίσω τα παντεσπάνια μου (γάλα, μέλι, κονιάκ) και το ζεσταίνω ελαφρώς. Με πινέλο "βρέχω" τα παντεσπάνια. Σε τηγανάκι καραμελώνω λίγα φουντούκια.
Στη συνέχεια στήνω την τούρτα με την εξής σειρά : Παντεσπάνι , κρέμα σοκολάτας, παντεσπάνι, κρέμα σοκολάτας , παντεσπάνι ,κρέμα ζαχαροπλαστικής , κακάο, καραμελωμένα φουντούκια, ελάχιστες διάσπαρτες σταγόνες σιροπιού praline dream.
Καλή μας όρεξη !!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ