Υλικά
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
400 γρ. βούτυρο αγελάδας, τεμαχισμένο
250 γρ. ζάχαρη καστανή, κρυσταλλική
75 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
2 κ.σ. γάλα (20 γρ.)
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι
200 γρ. Κρέμα Ζαχ/κης Cheesecake Γιώτης
400 γρ. τυρί κρέμα
100 ml. φρέσκο χυμό λεμονιού
320 γρ. πραλίνα κακάο με μπισκότο Γιώτης
100γρ. σοκολάτα λευκή σε σταγόνες Γιώτης
Εκτέλεση:
Αρχικά φτιάχνουμε τα μπισκότα μας που θα χρησιμοποιήσουμε στην τούρτα μας με το αλεύρι Γιώτης!
Χτυπάμε στο μίξερ ελαφρώς το βούτυρο με τις ζάχαρες. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε το γάλα, το αυγό, το αλάτι και τελευταίο το αλεύρι! Μόλις σχηματιστεί η ζύμη, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την για μια ώρα περίπου στο ψυγείο μας! Έπειτα ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε λεπτό φύλλο πάχους 3-4 χλστ. και κόβουμε μπισκότα μας. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 25 περίπου λεπτά!
Αφού τα φτιάξουμε τα τοποθετούμε τριμμένα στη βάση της τούρτας μας! Μετά χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα και το συμπυκνωμένο γάλα μέχρι το μίγμα μας να γίνει λείο! Προσθέτετε την κρέμα μας και τα χτυπάμε ώστε να γίνει μια μέτρια πιχτή κρέμα! Προσθέτουμε σιγά σιγά τον χυμό λεμονιού ώστε να πήξει η κρέμα και ανακατώνουμε συνεχώς! Όταν βάλουμε όλο τον χυμό λεμονιού, περιχύνουμε την κρέμα πάνω από τα μπισκότα! Απλώνουμε από πάνω την πραλίνα κακάο με μπισκότο και τέλος την λευκή σοκολάτα μας σε σταγόνες! Τοποθετούμε την κρέμα στο ψυγείο για 2-3 ώρες! Σερβίρουμε!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ