ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Devil's Food Cupcakes Μμμμ!!! ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Διαγωνισμός
Υλικά

Υλικά (24 cupcakes)

230 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
40 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)
60 γρ. κακάο ΓΙΩΤΗΣ
430 γρ. ζάχαρη
1/2 κ.γ. αλάτι
2 βανίλιες

230 γρ. ξινόγαλα (αριάνι)
180 γρ. ηλιέλαιο
2 αυγά

210 γρ. βραστό νερό
1 κ.γ. μαγειρική σόδα

1 Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ Σοκολάτα
400 ml κρύο γάλα
1 Έτοιμο Γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε όλα τα στερεά υλικά (6 πρώτα υλικά) , ανακατεύουμε με έναν
αυγοδάρτη.

Προσθέτουμε το ξινόγαλα, το ηλιέλαιο, τα αυγά και ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη ,
διαλύουμε τη σόδα στο βραστό νερό και προσθέτουμε στο μίγμα μας ανακατεύοντας καλά
να ενσωματωθούν τα υλικά μας. Το μίγμα θα είναι υδαρές.

Ετοιμάζουμε ένα ταψί για cupcake με της θήκες για cupcakes και γεμίζουμε με το μίγμα μας
(τα γεμίζουμε κατά τα 3/4).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο ( 175 °C ) για 20 - 25 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν πολύ καλά και ετοιμάζουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ
Σοκολάτα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, βάζουμε το μίγμα σε ένα κορνέ και
κάνουμε ροζέτες στα cupcakes . Γαρνίρουμε με το γλάσο Σοκολάτας ΓΙΩΤΗΣ.
Γαρνίρουμε με φαντασία .

Tip
(Αν δεν έχουμε ταψί για cupcake)
Μπορούμε να ψήσουμε το γλυκό μας σε ενα πυρέξ (Ψήνουμε για 35 - 40 λεπτά) και αφού
κρυώση στρώνουμε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και από πάνω το Έτοιμο Γλάσο (2
συσκευασίες).
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης