Υλικά
250 γρ. βούτυρο
400 γρ. ζαχαρη
4 αυγά μεγάλα
280 γάλα ανάμεικτο με χυμό πορτοκαλιού
500 γρ. αλεύρι φαρίνα γιώτης κόκκινη κοσκινισμένη, ανακατεμένη με 3 κουταλιές μπέικιν, ξύσμα πορτοκαλιού και 1 πρέζα αλάτι.
8 κουταλιές κακάο διαλυμένο σε 9 κουταλιές χλιαρό γάλα
500 γρ. μαρμελάδα βερύκοκο
Εκτέλεση:
1. Χτυπάμε το βούτυρο καλά, ρίχνουμε τη ζάχαρη και τα αυγά. Ρίχνουμε στο μίξερ το γάλα με τον χυμό εναλλάξ με το μείγμα αλεύρι.
Αδειάζουμε το μισο μείγμα σε ένα ταψάκι , 35χ23 στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
2. Στο υπόλοιπο μείγμα ρίχνουμε το μείγμα του κακάου. Ανακατεύουμε και ρίχνουμε το μείγμα στο δεύτερο ταψάκι. 35χ23 .
3. Ψήνουμε στους 200 C, στις αντιστάσεις πανω κάτω περίπου 60'.
Αφήνουμε να σταθούν 5-10' και τα αναποδογυρίζουμε σε σχάρα να κρυώσουν.
4. Τα κόβουμε κατα μήκος σε 5 λωρίδες, με πλάτος 4 εκ. η καθεμιά. Ενώνουμε με μαρμελάδα εναλλάξ τις λωρίδες, σχηματίζοντας καρό.
6. Περιχύνουμε με το γλάσο σοκολάτας και party deco
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ