Υλικά
115 γρ βούτυρο
1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη
2 αυγά
1 βανίλια
3/4 φλιτζανιού κακάο
1 3/4 φλιτζάνια αλεύρι
3/4 κ.γ. baking powder
3/4 κ.γ. μαγειρική σόδα
1/8 κ.γ. αλάτι
1 3/4 φλιτζανια γάλα
Γλάσο:
1/2 φλιτζάνι γάλα
115 γρ βούτυρο
2/3 φλιτζανιού κακάο
1 βανίλια
Γκαρνί
Εκτέλεση:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε τα αυγά. Σε άλλο μπωλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το κακάο, τη βανίλια, το baking powder, τη σόδα, και το αλάτι. Προσθέτουμε εναλλάξ από το μίγμα με το αλεύρι και από το γάλα στο μίξερ. Βάζουμε το μίγμα σε δύο βουτυρωμένα ταψάκια και ψήνουμε στους 180 για 30-35'.
Γλάσο: Σε μία κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το βούτυρο, το κακάο, και το γάλα. Μόλις αρχίζει να κοχλάζει προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια, και ανακατεύουμε μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.
Βάζουμε αρκετό γλάσο στη μία (κρύα) βάση , τοποθετούμε από πάνω και το δεύτερο κέικ, και στρώνουμε και σε αυτό το υπόλοιπο γλάσο. Στολίζουμε με το γκαρνί σε κορνέ το σχέδιο που επιθυμούμε.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ