Υλικά
1 φάκελος Κρέμα Ζαχαροπλαστικής με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελος 100 γρ. Garni Ζαχαροπλαστικής Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ
1 συσκευασία Βάση για τούρτα με γεύση Σοκολάτα ΓΙΩΤΗΣ
1 φάκελο Τριμμένο Μπισκότο ΓΙΩΤΗΣ
400 ml (2 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα
200 ml (1 φλιτζ. τσαγιού) κρύο γάλα
Για το σιρόπι:
200 γρ ζάχαρη
200 γρ νερό
10 γρ. (1 κουτ. σούπας) κονιάκ ή λικέρ της αρεσκείας μας
Προεραιτικά για τη διακόσμηση:
100 γραμμάρια Sweet and Balance Σοκολάτα
50ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε την Κρέμα Ζαχαροπλαστικής και τη Garni σύμφωνα με τις οδηγίες των φακέλων.
Ανακατεύετε τις δύο κρέμες μεταξύ τους. Σε ένα μπολ κρατάτε το 1/3 της κρέμας και το βάζετε στο ψυγείο. Στα υπόλοιπα 2/3 προσθέτετε τη μισή ποσότητα απο το Τριμμένο Μπισκότο Γιώτης. Τα ανακατεύετε και το τοποθετείτε κι αυτό στο ψυγείο. Σε μία φόρμα με σούστα που ανοίγει, διαμέτρου 26 εκ., τοποθετείτε τη μία βάση παντεσπάνι.
Ετοιμάζετε το σιρόπι βράζοντας τη ζάχαρη, το νερό και το κονιάκ για 5 λεπτά. Το αφήνετε να κρυώσει και ραντίζετε το παντεσπάνι.Απλώνετε το 1/2 από την κρέμα με το μπισκότο πάνω από τη βάση. Από πάνω βάζετε τη δεύτερη βάση παντεσπάνι και ακολουθείτε τη ίδια διαδικασία. Τοποθετείτε και το τρίτο παντεσπάνι και καλύπτετε την τούρτα με τη κρέμα στην οποία δεν εχουμε προσθέσει το μπισκότο και πασπαλίζετε με Τριμμένο Μπισκότο.
Προαιρετικά:Για να φτιάξετε το γλάσο λιώνετε σε μπεν μαρί 100 γραμμάρια Sweet and Balance Σοκολάτα, προσθέτετε 50ml ζεστή κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε. Το αφήνετε να κρυώσει και το απλώνετε πάνω στην επιφάνεια της τούρτας.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ