Υλικά
ΖΥΜΗ ΓΙΑ ΣΟΥ (35-40 Τεμάχια)
125 ml γάλα πλήρες
125 ml νερό
110 gr βούτυρο 82%
140 gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
5 αυγά μεγάλα
1 πρέζα αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
1/2 ξυλάκι φυσική βανίλια
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
600 ml γάλα πλήρες
1 φάκελος κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ ΓΙΩΤΗΣ 170 gr
ΣΑΛΤΣΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
200 gr σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ
200 gr κρέμα γάλακτος
45 gr βούτυρο 82%
ΣΑΝΤΙΓΥ
200 ml κρύο γάλα πλήρες
1 φάκελος GARNI ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ
Εκτέλεση:
Παρασκευή ΣΟΥ : Ρίχνω όλα τα υλικά, εκτός από τα αυγά, σε κατσαρόλα ανακατεύοντας συνεχώς σε μέτρια φωτιά με ξύλινη κουτάλα, μέχρι η ζύμη να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας. Απλώνω τη ζύμη σε αντικολλητικό χαρτί, σκεπάζοντας με μεμβράνη μέχρι να κρυώσει (κάτω από 70 βαθμούς Κελσίου).
Κατόπιν τη ρίχνω στο μίξερ και τη χτυπώ με φτερό (όχι σύρμα), ρίχνοντας ένα-ένα τα αυγά, ωσότου γίνει μία "τσιχλωτή" ζύμη.
Την ζύμη αυτή, βάζω σε κορνέ και σχηματίζω τα σου πάνω στο ταψί, αφού του έχω απλώσει αντικολλητικό χαρτί.
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου (αέρας) για 15-20 λεπτά. Αφήνω να κρυώσουν.
Ετοιμάζω την κρέμα ζαχαροπλαστικής, χτυπώντας στο μίξερ το γάλα με ένα φάκελο μείγμα κρέμα ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση μιλφέιγ.
Φτιάχνω τη σάλτσα σοκολάτας, ζεσταίνοντας την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο και στη συνέχεια ρίχνω μέσα 2 φακέλους σοκολάτα κουβερτούρα σε σταγόνες ΓΙΩΤΗΣ.
Τελευταία φτιάχνω τη σαντιγύ, χτυπώντας στο μίξερ το κρύο γάλα με 1 φάκελο GARNI ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ.
Σύνθεση Προφιτερολέϊγ :
Χαράζω με μαχαίρι στη μέση τα σου και τα γεμίζω με την κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ.
Τα τοποθετώ μέσα σε μπωλ της αρεσκείας μας, περιχύνω με την σάλτσα σοκολάτας, γαρνίρω με κορνέ, ροζέτες από σαντιγύ, και καλή μας απόλαυση.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ