Μπισκοτοκεράσματα Βανίλιας με Σταγόνες Σοκολάτας
Διαγωνισμός
Δώσε την ψήφο σου στη συνταγή:
Υλικά

*375 γραμ. (3 κούπες ) Αλεύρι για Όλες τις
Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ
*220 γρ. (1 κούπα ) βούτυρο μαργαρίνη
*220 γρ. (1 κούπα ) ζάχαρη
*1 αυγό
*10 γρ. (2 κουτ. γλυκού) Μπέικιν Πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ
*3-4 βανίλιες
*1 φάκελο Κουβερτούρα σε Νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ
*ξύσμα από ένα πορτοκάλι
*1 πρέζα αλάτι

Υλικά για το στόλισμα

Επιλογή Α : Με επικάλυψη σοκολάτα
*125 γρ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με κακάο 54%

Επιλογή Β : Με ζαχαρόπαστα
*800-1000 γρ. ζάχαρη άχνη
*140 γρ. (1/2 κούπα) γλυκόζη
*150 γρ. (1/4 κούπα) νερό
*20 γρ. Ζελατίνη
*2 βανίλιες
*χρώματα ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
Κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ. Σε μίξερ χτυπάμε το βούτυρο μαργαρίνη μαζί με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν .Έπειτα ρίχνουμε το αυγό να αναμιχθεί καλά , το ξύσμα πορτοκαλιού , τις βανίλιες και το αλάτι.Μετά προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ με το μπέικιν πάουντερ ΓΙΩΤΗΣ μέχρι να ενσωματωθεί καλά ώστε να μην κολλάει στο χέρι .Κατόπιν προσθέτουμε την κουβερτούρα σε νιφάδες ΓΙΩΤΗΣ . Προσέχουμε η ζύμη να είναι αφράτη και μαλακή.Ύστερα τυλίγουμε την ζύμη με μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για καμία ώρα.Όταν παγώσει τη βγάζουμε , την ανοίγουμε σε φύλλο και κόβουμε με κουπάτ ότι σχέδιο θέλουμε (περίπου σε πάχος 5χιλ.)
. Βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί , ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ⁰C για 25' – 30' λεπτά και πρέπει να μην ξεροψηθούν.

Επιλογή Α - Επικάλυψη Σοκολάτας
Λιώνουμε σε μπέν μαρί την κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ με κακάο 54% και βουτάμε την μία άκρη . Τα αφήνουμε σε αντικολλητικό χαρτί ώστε να σταθεροποιηθεί η σοκολάτα και βάζουμε στο ψυγείο για 10΄ λεπτά να σφίξει .

Επιλογή Β – Ζαχαρόπαστα
Κοσκινίζουμε την ζάχαρη άχνη.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό και διαλύουμε την ζελατίνη .Έπειτα βάζουμε την γλυκόζη σε ένα κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά προσθέτοντας την ζελατίνη και αφού γίνει ένα ομοιογενές μείγμα ρίχνουμε τις βανίλιες.Ύστερα σε ένα μπόλ βάζουμε την ζάχαρη άχνη που έχουμε κοσκινίσει κάνοντας μια λακούβα στη μέση και ρίχνουμε τα υγρά υλικά.Στην αρχή ανακατεύουμε με μία κουτάλα γιατί καίει αλλά μετά ζυμώνουμε με τα χεράκια μας.Ζυμώνουμε αρκετά και πάντα έχουμε λίγη ζάχαρη άχνη στο πλάι σε περίπτωση που κολλάει να προσθέσουμε.Έτσι όταν η ζαχαρόπαστα είναι έτοιμη την βάζουμε στο πάγκο , πάντα όμως από κάτω έχουμε ζάχαρη άχνη για μην κολλάει. Τέλος χρωματίζουμε αν θέλουμε την ζαχαρόπαστα με χρώματα ζαχαροπλαστικής , ανοίγουμε φύλλο και κόβουμε με τα αντίστοιχα κουπάτ που χρησιμοποιήσαμε για τα μπισκότα .Επίσης αν θέλουμε να ξαναχρησιμοποιήσουμε την ζαχαρόπαστα για μην στεγνώσει την τυλίγουμε με μεμβράνη.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης