Υλικά
*Σου
1 κούπα νερό (200 ml)
½ κούπα βούτυρο ή μαργαρίνη (100 γρ.)
1 κούπα Αλεύρι ΓΙΩΤΗΣ για Όλες τις Χρήσεις (125 γρ.)
½ κουταλάκι αλάτι
4 αυγά
*Κρέμα ζαχαροπλαστικής (1η εκδοχή: παραδοσιακή)
4 κούπες γάλα (800 γρ.)
12 κουταλιές ζάχαρη
12 κουταλιές Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ
200 γρ. βούτυρο
3 αυγά χτυπημένα ελαφρά
¼ κουταλάκι αλάτι
½ κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας
3 κουταλιές χτυπημένο GARNI Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση βανίλια
*Κρέμα ζαχαροπλαστικής (2η εκδοχή: μοντέρνα και γρήγορη)
2 κούπες κρύο γάλα (400 ml)
1 φακελάκι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ Στιγμής με γεύση Βανίλια
*Σοκολάτα προφιτερόλ
5 αυγά παστεριωμένα
6 κουταλιές ζάχαρη
350 γρ. Σοκολάτα Κουβερτούρα με 54% κακάο ΓΙΩΤΗΣ
1 βούτυρο (250 γρ.)
¼ κουταλάκι αλάτι
½ σφηνάκι λικέρ (τύπου κρέμα είναι προτιμότερο)
½ κούπα γάλα εβαπορέ (100 ml)
*Στήσιμο γλυκού και Διακόσμηση
1 φακελάκι GARNI Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ με γεύση Βανίλια χτυπημένο με 1 κούπα κρύο γάλα (200 ml)
1 φακελάκι Κρέμα Ζαχαροπλαστικής ΓΙΩΤΗΣ Στιγμής με γεύση Βανίλια χτυπημένο με 2 κούπες κρύο γάλα (400 ml)
λίγα καβουρδισμένα και χοντροκομμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση:
*Σου:
Βράζουμε νερό, βούτυρο, αλάτι, αλεύρι. Μετά αβγά. Φτιάχνουμε σου. Ψήνουμε σε 220ο 15'-25.
*Κρέμα:
Βράζουμε γάλα με Άνθος Αραβοσίτου, αλάτι, ζάχαρη, βούτυρο. Προσθέτουμε βανίλια, αβγά. Μετά το GARNI με γεύση Βανίλια. Γεμίζουμε σου.
*Σοκολάτα:
Λιώνουμε βούτυρο και Κουβερτούρα. Προσθέτουμε αυγά, ζάχαρη, λικέρ, αλάτι, γάλα. Ρίχνουμε πάνω από τα σου.
Διακοσμούμε με GARNI, Κρέμα Ζαχαροπλαστικής Στιγμής με γεύση Βανίλια ΓΙΩΤΗΣ, αμύγδαλα.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ