Υλικά
*Για το κέικ
300 γραμμάρια Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ κοσκινισμένο
1 κουταλάκι του γλυκού σόδα
1 κουταλάκι του γλυκού Βaking Powder ΓΙΩΤΗΣ
100 γραμμάρια Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
250 γραμμάρια βούτυρο αγελαδινό
350 γραμμάρια ζάχαρη
3 αυγά
2 βανίλιες
*Για την κρέμα σοκολάτας
100 ml κρέμα γάλακτος
150 γραμμάρια Κουβερτούρα 54% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
*Για την γκανάζ επικάλυψης
125 ml νερό
180 γραμμάρια φρέσκο βούτυρο
300 γραμμάρια Κουβερτούρα 54% Κακάο ΓΙΩΤΗΣ
2 κουταλιές της σούπας καστανή ζάχαρη
250 ml γάλα
Εκτέλεση:
*Για την ganache επικάλυψης:
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το νερό τα 180γρ. βούτυρο κ 2κ. σούπας ζάχαρη μέχρι να πάρει μια βράση. Ρίχνουμε μέσα στην Κουβερτούρα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να γίνει λεία. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
*Για το κέικ:
Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη ώσπου να γίνει λεία κρέμα προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά τις βανίλιες κ έπειτα το μίγμα με το Αλεύρι το Κακάο τη σόδα και το Μπέικιν Πάουντερ (τα οποία έχουμε κοσκινίσει) εναλλάξ με το γάλα. Χωρίζουμε το μείγμα σε δύο ταψάκια 20 εκατοστών και ψήνουμε στους 180 για μισή ώρα περίπου
*Για την κρέμα σοκολάτας:
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε επάνω στην Κουβερτούρα τοποθετούμε το ένα κομμάτι κέικ στη βάση γεμίζουμε με την κρέμα σοκολάτας καλύπτουμε με το άλλο κομμάτι κέικ και τέλος καλύπτουμε με την γκανάς. Αφήνουμε να κρυώσει στολίζουμε και σερβίρουμε.
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ