ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
Τσουρέκια γεμιστά
Διαγωνισμός
Υλικά

Για τα τσουρέκια:
1 1/2 φλ. γάλα
2 φακελλάκια ξερή μαγιά γιώτης
1 φλ. βούτυρο λιωμένο
1 1/2 γλ. ζάχαρη
5 αυγά
8 φλ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
1 κ.γ. μαχλέπι
1 κ.γ. κακουλέ
3 βανίλιες
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1/2 κ.γ. αλάτι

Για τη γέμιση:
1 φλ. ζάχαρη
1 ποτήρι νερό
190 γρ. μπισκότο τριμμένο Γιώτης
100 γρ. σταγόνες κουβερτούρα Γιώτης
210 γρ. καρυδόψιχα
ξύσμα ενός πορτοκαλιού
1 βανίλια
1 σφηνάκι κονιάκ

Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε πρώτα τη γέμιση για να παγώσει.Βράζουμε το νερό και τη ζάχαρη για 10' και ρίχνουμε μέσα την καρυδόψιχα και το τριμμένο μπισκότο,σβήνουμε τη φωτιά κ προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού,τη βανίλια κ το κονιάκ κ τέλος τις σταγόνες κουβερτούρας. Για τα τσουρέκια ζεσταίνουμε το γάλα με 1 κ.σ. ζάχαρη,τη μαγιά κ 1 φλ αλεύρι κ ανακατεύουμε να διαλυθούν κ να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 15'. Μετά τα 15' βάζουμε στο μίγμα της μαγιάς χτυπώντας το μίγμα μας έναν έναν τους κρόκους έτσι ώστε να αποροφούντε,τη ζάχαρη,το βούτυρο κ τέλος χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα κ τα ρίχνουμε εναλλάξ με το αλεύρι.Αφήνουμε το ζυμάρι μας σκεπασμένο με μεμβράνη για να διπλασιαστεί.Παίρνουμε κομμάτι ζύμης κ κάνουμε κορδόνια,τα ανοίγουμε σε σχήμα παραλληλόγραμμου,βάζουμε τη γέμιση κ τυλιγουμε προσεχτικά,συνεχίζουμε έτσι με το υπόλοιπο ζυμάρι κ έπειτα ενώνουμε τα κορδόνια κ πλέκουμε πλεξούδες. Αν μας δυσκολέψει αυτή η τεχνική,ανοίγουμε 2 μεγάλα φύλλα παραλληλόγραμμου,βάζουμε τη γέμιση,τυλίγουμε κ το αφήνουμε έτσι σαν ένα μεγάλο ρολό.Τα βάζουμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα κ τα αφήνουμε να ξαναφουσκώσουν.Μόλις φουσκώσουν τα αλείφουμε με αυγό και τα ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμόυς για 25-30' μέχρι να ροδίσουν. Καλή επιτυχία !!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή