ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΔΡΑΣΕΙΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ ΜAZI KAI ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ZAΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ & ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙ MASTERCLASSES
BΡΑΒΕΙΟ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΑΛΛΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΘΟΥΜΕ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ
ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΣΤΑΥΡΟΥ ΒΑΡΘΑΛΙΤΗ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΝΤΙΝΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2018
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2017
ΝΙΚΗΤΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ 2016
TIP
ΚΑΝΕΛΑΚΙΑ ΜΕ ΠΡΑΛΙΝΑ ΚΑΙ ΚΑΡΑΜΕΛΑ
Διαγωνισμός
Υλικά

Ζύμη:
2 φακελάκια ξηρή μαγιά
1/2 κούπα(125 ml) χλιαρό νερό
1/2 κούπα(125ml) χλιαρό γάλα
1/4 κούπας(62ml) αριάνι
2 αυγά
125 γρ. βούτυρο
650-700 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι αλάτι
Γέμιση :
1/2 - 2/3 κούπας λιωμένο βούτυρο
1 1/2 κούπα μαλάκη καστανή ζάχαρη
Σιρόπι πραλίνας κακάο με μπισκότο(Praline Dream)
Σιρόπι καραμέλας για επικάλυψη

Εκτέλεση:
Τοποθετούμε στον κάδο του μίξερ το χλιαρό νερό και μια κουταλιά ζάχαρη και
πασπαλίζουμε στην επιφάνεια την μαγιά και την αφήνουμε για 5-10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
Προσθέτουμε στο μίγμα της μαγιάς το λιωμένο βούτυρο, το νερό,το γάλα, το αριάνι και τα αυγά.
Χτυπάμε με το φτερό του μίξερ για να ομογενοποιηθούν τα υλικά και έπειτα προσθέτουμε σε δόσεις το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια ζύμη "τσιχλωτή".
Βγάζουμε τη ζύμη απο το μίξερ σε αλευρωμένη επιφάνεια και σχηματίζουμε μία μπάλα την οποία τοποθετούμε σε βουτυρωμένο σκεύος.Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε τη ζύμη για 60-90 λεπτά να διπλασιαστεί σε μέγεθος.
Παράλληλα αναμιγνύω τα υλικά της γέμισης εκτός απο το σιρόπι πραλίνας που θα προσθέσουμε στο τέλος.
Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο αλευρωνουμε τον πάγκο μας και την ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα( 45cm ύψος-60cm πλάτος).
Αλοίφουμε τη γέμιση με μία μαρίζ και πρόσθέτουμε κατα τόπους και το σιρόπι πραλίνας.
Διπλώνουμε την ζύμη σχηματίζοντας ένα ρολό το οποίο κόβουμε με κοφτερό μαχαίρι σε κομμάτια των 5 cm.
Τοποθετούμε τα ρολάκια σε βουτυρωμένο ταψί σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για άλλη μισή ώρα να διπλασιαστεί ο ογκος τους.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 20-25 λεπτά.
Όταν βγούν τα κανελάκια ζεστά από το φούρνο τα περιχύνουμε με το γλάσο καραμέλας.
Καλή απόλαυση!!!!
Επιλεγμένα προϊόντα ΓΙΩΤΗΣ

γιώτης γιώτης γιώτης γιώτης
Kάντε share τη συνταγή